Logo ÚA SAVLogo SAV
ÚA SAV » Fondy » Fondy spolkov a vedeckých spoločností » Slovenská entomologická spoločnosť pri SAV
Informácie o fondeÚvod k inventáru
Inventár
SignatúraČasový rozsahškatuľa
Názov IJ
Popis IJ

45III19632
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Oznámenie o zaslaní rukopisov prác do zborníka „Entomologické problémy“ autorom L. Korbelovi, Z. Vostalovi, J. Čepelákovi a H. Šimončičovej-Vlčkovej.
46III19642
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Posudok na zborník „Entomologické problémy“ č. V.
47III19652
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Príprava a zrušenie zájazdu entomológov z NDR do Magurky; príprava výmenného zájazdu entomológov do NDR; oznámenie o prijatí entomologických prác do zborníka „Entomologické problémy“ (I. Országh, J. Jasič, A. Beláková, A. Reiprich); zaslanie zborníka „Entomologické problémy III“ na recenziu RNDr. J. Záhradníkovi, CSc. z University 17. listopadu; žiadosť Slovenskej entomologickej spoločnosti o zaslanie obežníka týkajúceho sa faunistického výskumu od Entomologického ústavu ČSAV; pozvánky na pracovné schôdze Slovenskej entomologickej spoločnosti; oznámenie o konaní Entomologických dní 1965 na Křivokláte.
48III19662
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Informácie o faunistickom výskume Slovenska; pozvánky na pracovné schôdze a semináre.
49III19672
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Oznámenie o konaní Entomologických dní 1967 v Znojme; oznámenie o usporiadaní Jarného zrazu entomológov; upozornenie o konaní III. Entomologického sympózia o problémoch faunistického a entomografického výskumu Strednej Európy v Görlitz (NDR); pozvánky na pracovné schôdze a sympóziá.
50III19682
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Príprava Entomologických dní 1968 v Trenčíne.
51III19692
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Oznámenie o usporiadaní Entomologických dní 1969 v Ivančiciach u Brna; pozvánky na exkurzie, konferencie a pracovné schôdze.
52III19702
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Oznámenie o konaní Entomologických dní 1970 v Novohradských horách; oznámenie o konaní V. medzinárodného sympózia pre výskum entofauny strednej Európy v Budapešti; pozvánky na prednášky a exkurzie.
53III19712
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Oznámenie o konaní 14. Medzinárodného kongresu entomológov v Rakúsku; oznámenie o začatí výskumu štátnej prírodnej rezervácie „Rozsutce“ v CHKO Malá Fatra; oznámenie o priebehu výskumu štátnej prírodnej rezervácie „Súľovské skaly“; pozvánky na prednášky a exkurzie.
54III19722
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Návrh na zmenu vedeckého redaktora zborníka „Entomologické problémy“; oznámenie o konaní Entomologických dní 1972 v Nymburku; oznámenie Komisií pre organizáciu vedeckých spoločností pri SAV o poverení funkciou tlačového informátora Slovenskej entomologickej spoločnosti Ing. J. Jasiča, CSc.; súhlas výboru Slovenskej entomologickej spoločnosti s členstvom J. Jasiča, CSc. v redakčnej rade časopisu „Acta entomologica bohemoslovaca“; žiadosť členov Slovenskej entomologickej spoločnosti o spoluprácu pri spracovávaní „Slovníka československých entomológov“ Ing. Z. Koleškom; pozvánky na prednášky, schôdze a exkurzie.
55III19732
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Prehodnotenie výskumu štátnej prírodnej rezervácie Devínska Kobyla; materiál o usporiadaní Entomologických dní 1973 na Červenom Kameni; oznámenie o uzatvorení dohody medzi Slovenskou entomologickou spoločnosťou a Ústavom experimentálnej fytopatológie a entomológie SAV na práce spojené s výkumom chránených krajinných oblastí a štátnych prírodných rezervácií v rámci čiastkovej úlohy štátneho plánu bádateľského výskumu č. VI-1-3/8 „Štúdium vplyvu biotických a abiotických faktorov na vývoj hmyzu“; predbežný návrh plánu zoologického výskumu Slovenského raja na roky 1974–1977; žiadosť členom Slovenskej entomologickej spoločnosti o zapojenie sa do faunistického výskumu významných chránených území a štátnych prírodných rezervácií; prihláška prof. A. Reipricha do faunistického výskumu Slovenského raja; pozvánky na schôdze, exkurzie a prednášky.
56III19742
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Oznámenie o konaní a program konferencie „70 let Československé entomologické společnosti“; žiadosť správy CHKO Slovenský raj o pomoc a koordináciu faunistického výskumu chránenej oblasti; oznámenie o konaní a príprava zájazdu na VI. medzinárodné sympózium pre etnomofaunistiku strednej Európy v Lunz am See (Rakúsko); oznámenie Ústredného výboru Slovenskej entomologickej spoločnosti o poverení Ing. J. Jasiča, CSc. funkciou výkonného redaktora pre publikáciu Slovenské mená hmyzu; oznámenie RNDr. J. Brestovského, J. Lukáča, O. Majzlána a I. Rychlíka o splnení dohody o výskume CHKO Slovenský raj; návrh Slovenskej entomologickej spoločnosti vydavateľstvu „Príroda“ na vydanie diela „Náučný entomologický slovník“; pozvánky na exkurzie a semináre.
57III19752
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Návrh Ústredného výboru Slovenskej entomologickej spoločnosti na realizáciu úprav zborníka „Entomologické problémy“; správa o výskumnej činnosti Slovenskej entomologickej spoločnosti adresovaná Komisii pre organizáciu vedekcých spoločností; oznámenie o usporiadaní Entomologických dní 1975 v Břeclavi a Ledniciach na Morave; návrh Slovenskej entomologickej spoločnosti na usporiadanie Entomologických dní 1976 v oblasti Malej a Veľkej Fatry; poznámky k návrhu na vydávanie Arachnologického spravodaja dr. L. Jedličkovi; oznámenie Slovenskej entomologickej spoločnosti o usporiadaní I. letného tábora mladých entomológov; žiadosť Katedry regionálnej geografie Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského o názvy a sídla pobočiek Slovenskej entomologickej spoločnosti v súvislosti s prípravou Národného atlasu Slovenska; posudky entomologických prác M. Slováka, I. Rychlíka, M. Zemana, B. Gabela a P. Šipoša; oznámenie o splnení dohody o výskume RNDr. V. Straku v Gaderskej a Blatnickej doline dr. L. Korbelovi; správa Slovenskej entomologickej spoločnosti Ústavu experimentálnej fytopatológie a entomológie SAV o ukončení výskumu v CHKO Slovenský raj o spresnenie evidencie výskumných úloh v chránenej oblasti; oznámenie o usporiadaní IV. celoštátneho dipterologického seminára v Dubovej pri Modre; pozvánky na prednášky a exkurzie.
58III19762
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Oznam členom Faunistickej sekcie o konaní jarného zrazu entomológov; oznámenie o konaní 4. arachnologickej exkurzie a žiadosť o povolenie zberu v chránených územiach od Správy múzeí, pamiatok a ochrany prírody Ministerstva kultúry SSR; žiadosť dipl. tech. J. Zelného o povolenie zberu chránených lepidoptér pre študijné účely od Odboru múzeí, pamiatok a ochrany prírody Ministerstva kultúry SSR a vyjadrenie k žiadosti; návrh Slovenskej entomologickej spoločnosti Vedeckému kolégiu SAV pre biologicko-poľnohospodárske vedy na vydávanie katalógu entomofauny Slovenska; oznámenie o ukončení výskumu CHKO Slovenský raj (doc. dr. J. Patočka, CSc., prof. A. Reiprich a I. Thomka); oznámenie o ukončení výskumu v oblasti Veľkej Fatry (J. Svatoň); pozvánky na prednášky a exkurzie.
59III19772
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Potvrdenie o dovoze vedeckého materiálu z Argentíny na vedecké účely J. Cunevovi; návrh a stanovisko Slovenskej entomologickej spoločnosti k návrhu Vedeckého kolégia pre biologicko-poľnohospodárske vedy na vydanie slovníka názvov húb, rastlín, živočíchov a hmyzu; materiál k príprave konferencie pri príležitosti 20. výročia založenia Slovenskej entomologickej spoločnosti so zahraničnou účasťou; oznámenie Slovenskej entomologickej spoločnosti Ústavu experimentálnej fytopatológie a entomológie SAV o odovzdaní záverečných správ o výskume (doc. RNDr. J. Patočka, prof. A. Reiprich, RNDr. V. Straka); žiadosť Slovenskej entomologickej spoločnosti Výskumnému ústavu lesného hospodárstva o povolenie pre spracovanie hesiel z radu Lepidopter do pripravovanej publikácie „Entomologického náučného slovníka“; oznámenie Slovenskej entomologickej spoločnosti o odovzdaní záverečnej správy o výskume V. Rakšániho Ústavu experimentálnej fytopatológie a entomológie SAV; pozvánky na prednášky a exkurzie.
60III19782
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Žiadosť Slovenskej entomologickej spoločnosti o osobitný výmer pre dovoz a vývoz hmyzu od Colného riaditeľstva SSR; oznámenie o konaní Entomologických dní 1978 vo Františkových Lázňach; oznámenie o konaní letného Tábora mladých entomológov; informácie pre členov spoločnosti o osobitnom výmere bezcolného dovozu a vývozu konzervovaného a preparovaného hmyzu; informácie pre členov spoločnosti o ustanovení spoločnej Komisie pre dejiny zoológie a entomológie na Slovensku; žiadosť Západoslovenského múzea v Trnave o zapojenie členov Slovenskej entomologickej spoločnosti do výskumu Zobora v oblasti lepidopterológie; oznámenie Slovenskej entomologickej spoločnosti Ústavu experimentálnej fytopatológie a entomológie SAV o odovzdaní správy o zakončení výskumu doc. J. Čepeláka, CSc. a P. Gajdoša; pozvánky na prednášky a exkurzie.
61III19792
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Oznámenie o konaní Entomologických dní 1979 na zámku Lešná pri Gottwaldove; pozvánky na prednášky a exkurzie.
62III19802
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Žiadosť Slovenskej entomologickej spoločnosti o predĺženie platnosti osobitného výmeru na vývoz a dovoz konzervovaného hmyzu od Colného riaditeľstva pre SSR; oznámenie o konaní Entomologických dní 1980 v Krupinskej vrchovine; oznámenie o konaní Tábora mladých entomológov; pozvánka na pracovný seminár o Databanke fauny Slovenska; oznámenie o konaní jesenného zrazu entomológov v Prahe; pozvánky na prednášky a exkurzie.
63III19812
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Oznámenie o konaní výmenných dní entomologického materiálu v Prahe a Entomologických dní 1981 v oblasti Doks; potvrdenie o zaradení práce dr. A. Čaputu, CSc. do zborníka „Entomologické problémy“.
64III19822
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Spravodaj 1/82 (oznámenie o konaní valného zhromaždenia členov Slovenskej entomologickej spoločnosti, oznámenie o konaní Entomologických dní 1982 vo Vimperku); oznámenie o usporiadaní konferencie pri príležitosti 25. výročia založenia Slovenskej entomologickej spoločnosti v Pezinku); Spravodaj 2/82 (oznámenie o konaní XVII. medzinárodného entomologického kongresu v Hamburgu a o konaní medzinárodného sympózia venovaného entomofaunistike strednej Európy v Budapešti); Spravodaj 3/82 (informácie o podmienkach udelenia Ceny Slovenskej entomologickej spoločnosti).
65III19832
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Oznámenie o konaní entomologických dní 1983 v Jelenci; Spravodaj 1/83 (oznámenie o konaní XI. medzinárodného sympózia o entomofaunistike strednej Európy v Gotha (NDR) a o konaní XVII. medzinárodného entomologického kongresu v Hamburgu).
66III19842
Vedeckovýskumná a odborná činnosť
Spravodaj 1/84 (oznámenie o konaní Jarného zrazu entomológov a o konaní Entomologických dní 1984 v Rabyni u Slap); Spravodaj 2/84 (oznámenie o konaní valného zhromaždenia Československej spoločnosti entomologickej, Jesenného zrazu entomológov a o konaní Entomologických dní 1985 v Slušiciach).